Camera

Str. Mircea Vodă nr.18

Persoană de contact

Bibliotecar Petre Doinița

Date de contact

Telefon: 0240540758

E-mail

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

În orașul de pe malul Dunării pe str. Mircea Vodă nr.18, funcționează din anul 2006, Biblioteca Orășenească Isaccea, situată într-un local corespunzător desfășurării activităților cu cartea sau destinate cărții.

În urma consultării arhivelor Primăriei Orașului Isaccea,precum și din discuțiile purtate cu persoane vârstnice, se pare că Biblioteca Orășenească Isaccea, a luat ființă în anul 1952, cu un număr de cca.1000 volume. În prezent, biblioteca deține 33.000 unități biblioteconomice ( cărți, periodice, documente audovizuale și electronice ) ceea ce ne permite să satisfacem gusturile de lectură a unui segment cât mai mare de cititori. Biblioteca dispune și de un televizor color, xerox, DVD, iar din 2010 prin progamul Biblionet , biblioteca și-a mărit “ zestrea ” cu patru calculatore având acces gratuit la internet, imprimantă, video proiector, ecran de proiecție. Deservește anual cca. 900 de cititori, indicele mediu de lectură realizat pendulând, de regulă în jurul lui 25, la un indice de atragere a populației la lectură de 16 % .

Ca peste tot unde puținătatea instituțiilor culturale este o realitate Biblioteca Orășenească își asumă și alte funcții culturale. Aici se organizează periodic,expoziții aniversare ale unor personalități naționale sau locale, întâlniri cu scriitori, lansări de carte, seri literare, evocări istorice, audiții și vizionări colective, seri tematice de poezie, prezentări de cărți, toate având în bibliotecă nu numai un susținător, ci și un inițiator.

Iubești muzica, poezia, arta?
Vino la manifestările culturale organizate de bibliotecă și-ți vei bucura privirea și sufletul.
Alătură-te prietenilor bibliotecii și hrănește-ți sufletul cu frumuseți!

Te așteptăm!