Paul Constantin

Născut la 6 martie 1957, la Isaccea, judeţul Tulcea.Urmează cursurile școlii primare, gimnaziale și liceale în Isaccea.Este absolvent al Academiei de Artă ” Luceafărul ” din București.Este membru al Uniunii Artiștilor plastici din România din anul 1998. Citându-l pe Corneliu Ostahie putem spune:

”Paul Constantin este un adevărat personaj.Puțin ciudat și puțin neverosimil pentru cei mai mulți dintre contemporanii săi.A renunțat la tot pentru pictură (...) Artistul surprinde prin dorința permanentă de a experimenta , de a ieși de sub dominația stilului clasic și de a păși cu fermitate pe teritoriile altor stiluri de exprimare...”

Expoziții personale:

1988,1989,1990- Isaccea,Tulcea
1999-Sala Dalles București
2001-Galeria de Artă ” Hanul cu tei ” București
2005-Căminul Artei București
2007-Galeriile Orizont București
2008- Galeriile Apollo București
2009- Galeriile de Artă Ana București

”Pictor din stirpea creatorilor cu stagii temeinice în faţa şevaletului, Paul Constantin este un artist complet, cu talent şi experienţă care mai are nevoie doar de linişte şi timp. Adept al onestităţii şi deschiderii totale, artistul practică o pictură plină de culoare, construită pe un temeinic eşafodaj grafic. Conform formulelor tradiţionale, Paul Constantin s-a stăruit, mai întâi, să stăpânească desenul, fiind un grafician de excepţie care îi permite să abordeze atât cărbunele sau creionul, cât şi tehnici inedite, cum ar fi desenul cu piciorul sau mozaicul din coajă de ou. Din plută, Paul Constantin a realizat, jonglând cu suprafeţele cu tonuri de ocru, un portret de mari dimensiuni al lui Petre Ţuţea. În expoziţia de la Galeria ANA, din Pangratti 25, Paul Constantin vine numai cu pictură, miza întâlnirii fiind subiectele abordate din multele interesante ce au apărut în jurul artistului. ”(Marius Tiţa - iulie 2009)

http://artpeka.ro/v/PC/Album+despre+PAUL+CONSTANTIN/