Scurt istoric

Dacă ar trebui să amintim de tradiţia şcolară, gândul ne duce la Ioan G. Roman - cel care a înfiinţat o şcoala de băieţi în acest colț dobrogean.

Apoi au urmat și alte școli: școala de fete, şcoala profesională de meserii, şcoala generală mixtă, etc. Generaţii de elevi au absolvit cursurile primare și gimnaziale, profesionale, ajungând unii - viitori liceeni în alte oraşe, alţii - cei mai buni meseriaşi.

Dacă până în anul 1960, copiii isăcceni urmau cursurile liceale în oraşele Tulcea si Galaţi, din anul 1961 se poate discuta despre Liceul Teoretic, înfiinţat atunci. A fost primul pas spre marea întâlnire a învăţământului din localitate.

Primul director - înv. Mihovici Eftimita, primul diriginte - prof. Avrigeanu Elena – Lelia, profesori precum : Iosif Colcer, Dumitru Caloianu, Nicolae Hâncu, Nicolae Rădulescu și mulţi alţii și-au demonstrat profesionalismul si talentul.

S-a început modest cu o singura clasă de Liceu și apoi cu câte două clase. Absolvenţii primelor serii au devenit profesori, jurişti, medici, ingineri, ducând semnele liceului, acum Liceul Teoretic " Constantin Brătescu ", în cei peste 50 de ani de la înfiinţare.

Misiunea unităţii şcolare

Unitatea şcolară îndeplineşte obiectivele naţionale prin proceduri şi tehnici specifice în consens cu specificul socio-economic şi geografic, prin concentrarea unui complex de competenţe de management, organizare, comunicare şi o temeinică pregătire profesională.

Misiunea instituţiei este să asigure o educaţie de calitate, pentru dezvoltarea intelectuală, socială şi profesională a tinerilor în vederea adaptării socio-economice a adolescenţilor de azi, viitori cetățeni activi, deplini conștienți de propria valoare şi competitivi pe piața muncii locală, națională, europeană.

Viziunea unităţii şcolare

Unitatea şcolară face posibilă realizarea strategiei și atingerea obiectivelor propuse în direcțiile de dezvoltare, în concordanță cu dezideratele reformei educaționale pe plan educational.

Țelul este că în comunitate, școala să fie o instituție de referință, integrată nevoilor sociale ale comunității, care să realizeze pregătirea de astăzi pentru viitorul de mâine, la standarde europene.

 

LICEUL TEORETIC „CONSTANTIN BRATESCU” ISACCEA
Strada 1 DECEMBRIE, nr.. 91
Tel/Fax: 0240/540301

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Web: http://www.liceulisaccea.ro

Facebook : Liceul Teoretic ”C.Brătescu”

                   Grădinița Isaccea

                   Centrul de Documentare și Informare